We hebben veel en leveren alles


Product toch niet gevonden vraag het aan!

Visie

Kernscope versus staartscope = Focus RedOrange Industry

De Kern: Technische Inkoop optimalisatie

Onze kern ligt in de optimalisering van de technische en facilitaire inkoop, simpelweg:

  • Effeectievere inkoop
  • Leveranciersreductie
  • Specialistische kennis van specificaties en producten
  • Kapitaal beheersing
  • Database beheer

 

Focus

Onze focus is op die gebieden waar onze klanten zich minder op kunnen of willen focussen, aangezien het buiten de kern scope van hun core-business ligt. De specifieke inkoop scope die 80% van de kostenstructuur bepaalt is duidelijk kern scope. Hierin zitten vaak alle grondstoffen, verpakkingen, grote investeringen, soms energie, transport etc.

Wij maken van de rest scope onze core-business. Mechanische en elektrotechnische onderhoudsmaterialen (MRO), laboratorium producten, ICT, audio/video, facilitaire producten en diensten, veiligheids producten etc. zijn voorbeelden van onze core business.

In inkoopstrategie termen: onze focus ligt bij het onderste Ďfundamentívan de Kraljic Matrix, in zowel het Routine (non-critical) als het knelpunten (bottleneck) segment.
 

Kraljic Matrix achtergronden tbv Staart ManagementDoelen

Onze drijfveren: Cost, Control en Convenience. Met andere woorden:
 

  1. kosten besparen, zowel op producten als op processen, met een duidelijke total cost focus. Door vraag te bundelen van al onze klanten zijn wij in staat goede condities af te spreken die in de meeste gevallen duidelijk beter zijn dan een individuele klant kan bereiken.
  2. 100% inzicht krijgen op de normaal zeer gefragmenteerde en onduidelijk vastgelegde rest scope door alle transacties goed vast te leggen en regelmatig klant specifieke rapportages hierover uit te brengen. 
  3. veel gemak brengen aan de eindgebruikers door een klantgericht bestelportaal aan te bieden waar per gebied vele merken en producten terug te vinden zijn, ook diegene die niet vaak worden gevraagd.